logo

WILD WEST

Εξερευνώντας την "Άγρια Δύση"

ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Περίοδος διεξαγωγής: 13 - 15 Μαϊου 2016

Εισηγητές: Ελένη Μουζακίτη και Λάμπρος Παπανικολάτος.

Επίσης από τη Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑΔΡΩ οι φωτογράφοι Χρήστος Ροντογιάννης και Χρήστος Κοσμάς

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 12

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η διαδικασία της φωτογράφισης και του ταξιδιού είναι στο μυαλό πολλών από εμάς άρρηκτα συνδεδεμένα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε αυτούς που γοητεύονται και εμπνέονται από την ιδέα του φωτογραφικού roadtrip και της περιπλάνησης σε δρόμους που ανοίγονται μπροστά ή έχουν μαγευτεί από τα φωτογραφικά οδοιπορικά των Walker Evans και Stephen Shore στις μικρές πόλεις των ΗΠΑ. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες ή να διευρύνουν την οπτική τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα πολυδιάστατο και ενδιαφέρον από πολλές απόψεις τοπίο, ένα τοπίο πέραν των ορίων του «γραφικού – όμορφου». Αφορά επίσης όσους θέλουν να συγκροτήσουν, δουλεύοντας εντατικά σε επίπεδο λήψης και editing μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες μία μικρή καινούργια ενότητα.

Όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογραφία θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά και να λύσουν συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα ή απορίες που θα ανακύπτουν επί τόπου με την καθοδήγηση των εισηγητών. Θα εξοικειώσουν το βλέμμα τους φωτογραφικά με θέματα που ίσως με την πρώτη ματιά να μην τους μοιάζουν άξια της φωτογραφική τους προσοχής. Όσοι είναι πιο προχωρημένοι θα δουλέψουν συγκεντρωμένα κατά τις λήψεις και κατά τη διαδικασία του editing, έτσι ώστε να συγκροτήσουν, ει δυνατόν, μία σειρά με αφηγηματική δύναμη. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο editing και στους τρόπους σύνδεσης εικόνων μεταξύ τους.

Στο εργαστήριο θα είναι μαζί μας επιπλέον δύο φωτογράφοι (βοηθοί των δύο κυρίως εισηγητών), οι οποίοι είναι γνώστες των περιοχών που θα κινηθούμε (insiders).

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η μετάβαση θα γίνει με αυτοκίνητα. Υπολογίζουμε 3 άτομα ανά αυτοκίνητο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Α. Φωτογραφικός εξοπλισμός
Θα θέλαμε να φέρετε τη μηχανή με την οποία δουλεύετε και είστε εξοικειωμένοι με το χειρισμό της.
Επίσης φορτιστής μπαταρίας, κάρτες μνήμης. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα τρίποδο για νυχτερινές εξορμήσεις καθώς και έναν φακό led ή εξωτερικό φλας αν θέλετε.

Β. Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Κρίνεται απαραίτητο να έχετε μαζί σας ενα lap top, και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να κάνετε διπλο back up των φωτογραφιών σας.

Γ. Ένδυση, υπόδηση, κλπ.

Άνετος ρουχισμός και άνετα παπούτσια (2 ζευγάρια). Λόγω πιθανών ασταθών καιρικών συνθηκών καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ελαφρύ πουλόβερ, αδιάβροχο ή/και ελαφρύ μπουφάν και ομπρέλα. Μην ξεχάσετε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς και λοσιόν για τα κουνούπια γιατί θα περιηγηθούμε σε περιοχές κοντά σε λιμνοθάλασσες.

Αριθμός συμμετεχόντων: To εργαστήριο έχει 12 θέσεις.

Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνείστε μαζί μας.

Εισηγητές
Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος

Υπεύθυνος του σχεδιασμού των διαδρομών
Χρήστος Ροντογιάννης, φωτογράφος. Για το εργαστήριο αυτό έχει μελετήσει περιοχές που θα κινηθούμε και σχεδιάσει τις διαδρομές.

Περισσότερα για το έργο μας

Σεμινάρια - Εργαστήρια, Επιμέλειες εκθέσεων και βιβλίων

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκθέσεις και τις εκδόσεις επικοινωνείστε μαζί μας.

Email: info@phaenography.com

Ελένη Μουζακίτη
Μ: +306944968960

Λάμπρος Παπανικολάτος
Μ: +306947993912

Εγγραφή στο Newsletter